Стотици притежатели на облигации на  съдят банковия регулатор на Швейцария,

...
Стотици притежатели на облигации на  съдят банковия регулатор на Швейцария,
Коментари Харесай

Притежатели на облигации съдят швейцарски регулатор заради загуби по сделката за Credit Suisse

Стотици притежатели на облигации на  съдят банковия регулатор на Швейцария, откакто техните скъпи бумаги, оценени на към 1,7 милиарда $, бяха заличени по време на поглъщането на кредитора от UBS с посредничеството на държавното управление, написа Блумбърг.

Адвокатската адвокатска фирма Pallas Partners, която заведе делото в швейцарски съд на 18 април, съобщи, че швейцарският финансов регулатор FINMA не е имал правото да подреди сходно отписване на активи и търси цялостно обезщетение за своите клиенти - 90 институционални вложители и мениджъри на активи, държали т.нар подчинени хибридни дългови принадлежности AT1 на стойност 1,35 милиарда $, както и 700 клиенти на дребно и фамилни офиси, които са имали активи за 300 млн. $.

„ Това беше корист с процеса и процедурата за преструктуриране не би трябвало да се употребява от Швейцария, с цел да разреши на UBS да поеме Credit Suisse в ущърб на притежателите на AT1 “, сподели създателят и ръководещ сътрудник на Pallas Наташа Харисън в изказване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР